0

Raimondi RLS 180 Cueno lapszintező ék

Méret
1 db
Ár(Bruttó)
20 Ft / db
Mennyiséget a kosárban tudja beállítani!

Termékjellemzők

Csomagolás:
1 db
- 0,007 kg
Anyag:
Műagyag
Gyártó:
Raimondi (Olasz)
Típus:
Burkolólap szintező
Üzletünkben megtekinthető termék

Termékleírás

Raimondi RLS 180 Cueno lapszintező ék 1 db. Ék burkolólap szintező rendszerhez

BURKOLÓLAP SZINTEZŐ RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A burkolólap szintező rendszert azért fejlesztették ki, hogy tökéletesítse a burkolólapok sík felületének egymáshoz való illesztését. Leginkább az élvágott és a nagyméretű lapokhoz ajánljuk. Gyakori jelenség, hogy az élvágott lapokkal burkolt felületen minimális egyenetlenséget lehet észlelni. Ez az egyenetlenség a nem élvágott burkolólapoknál is jelen van, de kevésbé zavaró, mert lapok éle minimálisan lekerekített. A minimális egyenetlenség (fogasság) nem mindig a burkoló hibájából keletkezik, hanem a csemperagasztó zsugorodása is okozhatja. Például egy nagyobb felületen abbahagyott, majd a következő napon folytatott burkolás. A szintező rendszer használatával a burkolólapok sík felületének egymáshoz való rögzítése valósul meg és így a tökéletes felületet eredményezi. Napjainkban elterjedté vált keskeny és hosszú (20×120 cm fa mintás) burkolólapok, aminek a gyártási jellemzője, hogy egy minimálisan ívelt a felülete. Az adott burkolólap rugalmasságától függően, még ez a görbeség is kiküszöbölhetővé válik a burkolólap szintező rendszer használatával.

Szokásos módon kezdje el a burkolást (ragasztó elterítése és a burkolólapok fektetése) és helyezze el a klipszeket a burkolólap oldalaihoz. Oldalmérettől és burkolási mintázattól függően (hálósan vagy eltolva), tegyen egy vagy több klipszet. Igazítsa helyére a burkolólapokat. Tegye az ékeket a nyílásba és a fogó segítségével feszítse meg. Miután a ragasztó maximálisan megkötött, egy gumikalapács vagy a cipőjének segítségével a fuga vonalának irányában tőrje le a klipsz kiálló részét.

Az ékek újra felhasználhatóak. Burkolás során használjon hézagtartó keresztet a kívánt fugaszélesség eléréséhez és így egyszerűbb a klipszek eltávolítása is, mert ezzel megakadályozható, hogy a burkolólapok közé beszoruljon a klipsz szára.

  • Lap vastagság: 3-12 mm
  • Anyag igény: kb. 4 db klipsz + ék / lap

A burkolólap szintező rendszer használata szintén megkívánja a burkolandó felület maximális előkészítését. A burkolandó felület legyen szilárd, sík és egyenletes. A nagyméretű burkolólapokhoz használjon megfelelő minősítésű (S1) ragasztót. A csemperagasztó mennyiségét kellően határozza meg a maximális telítettség végett. A nagyméretű burkolólapok fektetésénél a csemperagasztó kellő vastagságához válasszon megfelelő fogazott glettvasat, esetleg a burkolólap hátulját is kenje meg ragasztóval.


SZÁMÍTÁSI SEGÉDLET: