0

Mit tudnak a matt gres porcelán padlólapok?

A gres porcelán padlólapok remek tulajdonságait nehéz lenne felülmúlni, de mit tudnak nyújtani a matt változatok, amit a fényesek nem? Járjunk utána!

Ha padlóburkolatról van szó, az első és egyben legfontosabb kérdés az anyag, az örök dilemma pedig, hogy kerámia vagy inkább gres porcelán legyen. A gres porcelán egy magas minőségű és strapabíró anyag, amely ellenáll a mechanikai sérüléseknek, a nedvességnek és külön érdemes kiemelni, hogy alkalmas padlófűtéshez is, mindezek mellett a kerámia mindössze az ára miatt lehet vonzó. Hosszú távon nézve tehát nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban. A gres porcelán padlólapok a teljesen mattól a tükörfényesig sokféle átmenetben tündökölhetnek, és mindegyik változat más-más erősséget tudhat magáénak, ezért érdemes alaposan átgondolni a felület kérdését. Bár sokak szerint nincs elegánsabb a fényes padlólapoknál, egyre többen választják inkább a matt verziót, ami letisztultságával és természetes szépségével hódít. Nézzük most meg, milyen előnyöket tartogatnak a matt verziók!

Ez áll a különleges látvány mögött

A matt padlólapok visszafogott eleganciájukról híresek, hiszen nem verik vissza a fényt, így pedig nem terelik el a figyelmet a környező bútorokról vagy a dekorációról. Ennek ellenére azonban korántsem unalmasak, ahogy azt sokan gondolják róluk. Miért? Mivel a felületük nem csillog, a színek és a textúrák sokkal jobban érvényesülnek, mint a fényes változatok esetében, vagyis egyszerűen más miatt szépek.
A matt burkolat texturált felülete egyszerű, mégis stílusos megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek. Ezek a padlólapok természetes érzetet keltenek, amely remekül passzol modern és minimalista belső terekhez, valamint azokhoz a helyiségekhez, ahol a letisztultság dominál. Igazán otthonossá tudják varázsolni az enteriőrt, mivel nem csak látványra, hanem tapintásra is kellemesek, szemben a fényes verziók kissé rideg hatásával.

Mit tudnak még?

Nagyon szépen egymásba mossák a finom árnyalatokat, fekete-fehér felületek esetén pedig remekül kiemelik a tónusokat, ezzel a matt padlólapok egyszersmind különleges, bársonyos hatást kölcsönöznek a helyiségeknek. Mindezen tulajdonságok a tervezők előtt is új kapukat nyitottak meg, így aztán számtalan izgalmas variációval örvendeztetik meg a stílusra fogékony vásárlókat.

A matt padlólapok praktikus oldala

Szemben a fényesre polírozott változatokkal a matt padlólapok felülete alig észrevehetően csúszik, vagyis ez a verzió sokkal biztonságosabb, különösen ajánlott tehát olyan helyiségekbe, ahol a nedvesség miatt nagyobb a csúszásveszély. Egyértelműen ilyen a fürdőszoba, de a konyhába és az előszobába is ezt érdemes választani, ezen felül ott vannak a kültérre szánt verziók, amik remek választást jelentenek a teraszon vagy épp a medence környékén.
Végül mindenképpen a matt padlólapok mellett szól, hogy sokkal kevésbé látszanak meg rajtuk a szennyeződések és a vízcseppek, ezen felül a kopásokat, karcolásokat is ügyesebben elrejtik, mint a fényes, kényes verziók, amiken minden azonnal meglátszik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kevesebb tisztítást és karbantartást igényelnek, ez teszi őket ideális választássá forgalmas területeken is.

Önt is meggyőzte a matt gres porcelán padlólapok számtalan előnye? Akkor érdemes szétnéznie weboldalunkon, hiszen rengeteg gyönyörű variációval várjuk érdeklődőinket, ahogy a magas minőségből sem engedtünk, amikor összeállítottuk a termékpalettát. Felmerülő kérdéseivel keressen minket bátran megadott elérhetőségeink valamelyikén, szívesen segítünk a választásban!

Közzétéve: 2023-november