0

Hogyan válasszuk ki a csempék és padlólapok méretét?

A nagy méretű padlólapok és csempék az utóbbi időben egyre népszerűbbek, és a modern lakberendezésben már megkerülhetetlennek számítanak.

Nagy méretű csempének és padlólapnak a 30x60 cm-nél nagyobb burkolólapokat nevezhetjük, ám ez sokak számára kicsinek tűnhet, de nekik sem kell aggódniuk, hogy nem találnak megfelelőt: akár óriási fal- és padlóburkoló lapok is beszerezhetőek. Azonban a nagy méret nem mindig előny, ezért az alábbiakban megnézzük, mik az előnyök, mik a hátrányok, illetve hová illik kicsi és hová nagy méretű burkolat.

Napjaink lakberendezési trendjeit a természetesség járja át. A nagy méretű padlólapok és csempék tökéletesen illenek ebbe a vonulatba, ráadásul gyakorlatilag minden helyiségben a konyhától kezdve, a fürdőszobán át, egészen a nappaliig, de a teraszokon is megállják a helyüket.

Azonban a nagyméretű csempék, padlólapok és falburkoló lapok más előnyökkel is járnak, mint a divatosság: optikailag képesek tágítani a teret, azaz egyáltalán nem igaz az a tévhit, hogy kis fürdőszobába nem ajánlottak. Ráadásul egy fürdőszobának higiénikusnak kell lennie, a nagy méretű fali burkolat és padlólap pedig az arányaiban kevesebb fuga miatt könnyebben tisztán tartható.

Persze akadnak hátrányok is, ám egyik sem a használathoz és az esztétikához kapcsolódik: a nagy méretű burkolatok speciális szaktudást és eszközöket igényelnek, azaz nem mindegy, melyik mesterembert kérjük fel a feladatra, és többnyire magasabb a munkadíj is.

Ezzel szemben a kis méretű padlólapok és csempék lerakása egyszerűbb, ám egyrészt nem mindig illeszkednek egy modern enteriőrhöz, másrészt a tisztításuk is nehézkesebb a több fuga miatt, azonban egy rusztikus stílusú otthon elképzelhetetlen lenne nélkülük.

Amennyiben Ön is követi a lakberendezési trendeket, lakásfelújítás előtt áll, és szeretne nagy méretű padlóburkolatot és csempéket vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Közzétéve: 2023-május