0

Félfényes padlólapok: biztonság exkluzív kivitelben

Ha szeretné egy kis csillogással meghinteni az enteriőrt, de a biztonságos használatról sem szívesen mondana le, akkor félfényes padlólapokra van szüksége!

A lakberendezés kihívása nem az, hogy magazinok hasábjaira illő stílust álmodjunk, hanem hogy megteremtsük a látvány és a funkció tökéletes egyensúlyát. Ez igaz akkor is, amikor padlólapot keresünk, itt az örök dilemma, hogy matt vagy fényes felületet válasszunk. Nagyon könnyű lenne engedni a csábításnak és mindenféle termékismeret nélkül egyszerűen a legszebbet megrendelni, ám ha az nem tud megadni valamit, amire szükségünk van, hosszú távon bánni fogjuk a döntésünket.

Miért vonzóak a fényes padlólapok?

A fényes padlólapok mindig az elsők között keltik fel a figyelmünket, hisz ezek az elegancia megtestesítői, csillogást és frissességet csempésznek a környezetükbe. A magasfényű beltéri padlólapok „szuperereje”, hogy visszatükrözik a fényt, ezáltal optikailag formálják a teret, tágasabbnak és világosabbnak láttatva azt. Használatukkal felerősíthetjük a beáramló természetes fényt, így megtölthetjük élettel a helyiségeket.
Csakhogy ezek a padlólapok polírozással nyerik el fényüket, és mivel a felületmegmunkálásnak ez a módja azt szolgálja, hogy a felület teljesen sima legyen, az ilyen burkolat túlságosan csúszós lehet. Bár vannak különféle csúszásmentesítő megoldások, ha ennél nagyobb biztonságra vágyunk, le kell mondanunk a magasfényű padlólapokról. Ez viszont szerencsére nem jelenti azt, hogy az exkluzív hatást keltő csillogás sem lehet a miénk.

Félúton a matt és a fényes között

Léteznek félfényes, úgynevezett lappato padlólapok, amik úgy készülnek, hogy a polírozási folyamatot megállítják egy ponton, ennek köszönhetően a felület egyes részei mattak maradnak, mások pedig fényesek. Ez tökéletes egyensúly az elegancia és a funkcionalitás között, hisz a félfényes padlólapok elég simák ahhoz, hogy kellemes mértékben visszaverjék a fényt, viszont csúszásmentesítés nélkül sem teszik kockára a biztonságot, ráadásul többféle átmenetből válogathatunk.

Fényes felület vs. ellenállóképesség

Mind a fényes, mint pedig a félfényes padlólapokról elmondhatjuk, hogy bár a csillogást illetően nincs párjuk, akad egy hátrányuk, mégpedig az, hogy karcállóság tekintetében nem tudnak felérni a matt változatokkal. A cipőtalpakra tapadt homokszemcsék és a gyakran mozgatott bútorok könnyen megkarcolhatják a felületüket, melynek eredménye, hogy lassan, de biztosan elveszítik eredeti fényüket, forgalmas környezetbe tehát nem biztos, hogy szerencsés ilyet választani.

Ha mégis olyan helyen szeretnénk fényes, félfényes padlólapokat használni, ahol nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, például egy elegáns szalonban vagy butikban, bevethetünk néhány trükköt az épségük és szépségük megóvása érdekében:

  • Ragasszunk egy-egy vékony filcréteget a bútorok lábaira, és ne felejtsük el cserélni, pótolni őket évente.
  • A lehető legtöbb helyre tegyünk extra lábtörlőt, és mindenképpen hívjuk fel a figyelmet a használatukra.
  • Szenteljünk különös figyelmet a padlótakarításnak, legyen gondunk a rendszeres ápolásra, karbantartásra is.

Ön már tudja, hogy milyen padlólapokra van szüksége? Minden bizonnyal vannak elvárásai a funkciót illetően is, ezért azt ajánljuk, mindenképp böngéssze át a termékleírásokat, mielőtt meghozná a döntést. Azon felül, hogy honlapunkon valamennyi padlólapunk képét megtalálja, szívesen látjuk üzletünkben, ahol személyesen is megtekintheti kínálatunkat és felteheti kérdéseit szakértőinknek. Inspirálódjon és tervezzen okosan, ha pedig segíthetünk, forduljon hozzánk bizalommal!

Közzétéve: 2023-október