0

Csúszásmentes burkolatok a medence köré

A medence körüli burkolatnak több követelményt kell teljesítenie, mint egy átlagos padlólapnak – ezeket vesszük sorra alábbi cikkünkben!

Hamarosan megérkezik a nyár, azzal együtt pedig a strandolás és az otthoni medencék feltöltésének időszaka is, és ha vízről van szó, akkor természetesen a biztonság a legfontosabb szempont. Azonban nem csak a vízben történhet baleset, hanem a medence partján és a teraszon is, és ezt kivédendő olyan burkolatra van szükség a medence körül, amely megakadályozza az elcsúszást.

Emellett fontos szempont még a tartósság is, hiszen egy burkolatnak nem csak a folyamatos használatot kell lehetőleg hosszú évekig bírnia, de az időjárás viszontagságait és a fagyokat is. Bár hazánkban mostanság már nem jellemzőek az igazán kemény telek, de egy-egy fagypont alatti hajnal komoly károkat is okozhat a burkolólapokban. A kültéri burkolatok persze fagyállóak is, de a kopásállósági szintjük már változatosabb, ezért érdemes figyelni a feltüntetett kopásállósági mutatókra.

A harmadik, szintén nem elhanyagolható szempont az esztétika, ám szerencsére nem szükséges kompromisszumot kötni a szépség, a biztonság és a tartósság háromszögében. Azonban érdemes megfontolni, hogy milyen szín- és formavilág az, ami illeszkedik az udvar és az otthonunk többi részletéhez.

Milyen az ideális járólap a medence körül?

A fentiek alapján tehát kijelenthetjük, hogy a tökéletes burkolat a medence körül szép, tartós és csúszásmentes, azonban azt, hogy ez utóbbi tulajdonságot miből lehet megtudni, még nem mutattuk be.

A csúszásmentességet az úgynevezett R-skálán 9-12-ig jelölik. Minél magasabb az R utáni szám, annál csúszásmentesebb az adott járólap; e tulajdonság a felület kialakításából és egyenetlenségéből adódik.

A csúszásmentességi fokozatok a következők:

  • R9: általános felhasználás
  • R10: csúszásmentes
  • R11: fokozottan csúszásmentes
  • R12: kiemelkedően csúszásmentes

Medence körüli burkolatnak az ideális választás az R11, ami sajnos nehezebben tisztítható, de cserébe egy biztonságos csúszásmentes felületet ad.

Ha szeretne esztétikus, tartós és biztonságos medence körüli burkolatot vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Közzétéve: 2023-április