0

Csempék és padlólapok fürdőszoba és konyha felújításához

Konyhai és fürdőszobai csempék - mi a különbség közöttük? Van-e egyáltalán bármi, ami alapján besorolhatóak? Az alábbiakból kiderül!

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon van-e különbség a konyhai és a fürdőszobai csempék között - és ez tény, nem csak feltételezés. Rengeteg ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló kérdéssel lehet találkozni az interneten, de a burkolatokat kínáló szaküzletek személyzete is valószínűleg tudna mesélni. Oszlassuk el tehát már az elején a tévhitet: a fürdőszobában használatos és a konyhai csempék között semmi különbség nincs!

Főleg a konyhai csempével kapcsolatban él a tévhit, hogy valami speciális, extra erős, hőálló anyagra van szükség a konyha burkolásához, hiszen ott a tűzhely közelében a magas hőfok és a pára károsíthatja a csempét. A konyhai és fürdőszobai csempéket egyaránt igen magas hőfokon égetik ki a gyártás során; ha ebbe belegondolunk, biztosak lehetünk benne, hogy elbírják az extrém hőmérsékletet és annak ingadozását, a pára pedig a fürdőszobai csempéket is éri, és azokban sem tesz kárt, tehát maga a feltevés hibás.

Akadnak azonban szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni egy felújítás előtt, mivel befolyásolják a későbbi "használatot", és ezzel azt is, hogy miként tekintünk majd rájuk.

Mind a konyhai, mind a fürdőszobai csempe esetében lényeges a könnyű tisztíthatóság, tehát eszerint érdemes választani. A fényes felületek ebből a szempontból előnyösebbek, viszont nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy többnyire nem a csempe tisztítása a nehéz, hanem a fugáké, azok számát és méretét pedig csak egy módon lehet csökkenteni: a csempe méretének növelésével. Emellett a kisebb helyiségekbe érdemesebb a világos színű csempéket választani, mivel ezek optikailag "tágítják" a teret.

Ha fürdőszobai és konyhai csempéket szeretne vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Közzétéve: 2022-december