0

Patchwork típusú csempék: a cementlap előnyei, de a hátrányok nélkül!

A cementlapok számítanak az utóbbi évek lakberendezési szenzációjának a metrócsempével együtt, és éppen ezért számtalan felújított ingatlanban találkozhatunk velük. Annak ellenére is így van ez, hogy a mellettük döntők nagy része tisztában van vele, hogy mit jelent egy cementlap használata és ápolása; pedig a patchwork csempékkel sokkal jobban is járhattak volna.

Tudni kell a cementlapról, hogy a szerkezete porózus, azaz a megfelelő kezelés híján magába szív majdhogynem minden folyadékot és port, ami egy otthonban csak előfordul. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, és a cementlapok ne foltosodjanak és színeződjenek el, impregnálni kell őket. Az impregnálószer hatása azonban csak időleges, egy idő után veszít a hatásosságából, és ilyenkor alapos tisztításra, esetenként csiszolásra, majd újraimpregnálásra van szükség, ez pedig nem évtizedes, csupán néhány éves időközönként szükséges, és időközben is különleges ápolószerekkel, illetve módszerekkel kell kezelni őket, hogy megőrizzék a csillogásukat, ellenkezőm esetben ugyanis bemattulnak. A patchwork csempékkel ez viszont gyakorlatilag soha nem fordulhat elő!

A patchwork csempék lényege, hogy ugyanolyan mintákat és színeket vonultatnak fel, amint a cementlapok, azonban mindezt tökéletesen vízzáró és kopásálló felülettel. A divat tehát követhető velük, azonban nem szükséges kompromisszumokat kötni: nincs szükség különleges ápolószerekre, sem időről időre felújításra. A patchwork csempék minden esetben ugyanazt a tökéletesen sima, fényes felületet biztosítják a lakás minden részében, a konyhától a fürdőszobáig!

Amennyiben meggyőztük, hogy érdemesebb a patchwork csempéket választania a cementlapok helyett, tekintse meg kínálatunkat, melyben spanyol patchwork csempéket talál! A spanyol csempe világhírű, patchwork csempéink pedig ugyanazt a minőséget képviselik, mint a hagyományos, kézzel készített változataik, így, ha lakásfelújításba kezd, mindenképp érdemes mellettük döntenie! Ha kérdése lenne a patchwork csempékkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!