0

Konyhai csempék és padlólapok nagy méretekben.

A konyhai csempék és padlólapok sokszínűsége 60x120 cm-es típusokkal bővült az utóbbi időben, ami valójában egy korábbi divatirányzat újabb felbukkanása - mint tudjuk, a történelem ismétli önmagát. A nagy méretű csempéket és padlólapokat napjainkban már számos felújításhoz használják a belsőépítészek és a lakberendezők, ami nem is csoda, hiszen számtalan előnyük van az esztétikaiakon túl is. A nagy méretű konyhai csempék remekül mutatnak a konyhapulton, vagy a konyha hátfalán, akár egy kisebb konyhában is.

A 60x120 cm-es, óriás konyhai csempéket a fal burkolásához lehet felhasználni, de hasonló méretű konyhai padlólapok is kaphatóak, melyek extravagáns kinézetet kölcsönöznek minden konyhának, illetve egyéb helyiségnek. Néhány alapelvet viszont muszáj szem előtt tartani, amennyiben mellettük döntünk, ugyanis ellenkező esetben nem lesz jó a végeredmény. A nagy méretű konyhai padlólapok, illetve csempék szálirányban párhuzamosan fektetve optikailag nyújtják a teret, egy keskeny szobában, keresztbe lerakva viszont kifejezetten szűkítik azt, tehát burkoláskor a szoba formáját és a burkolatok, illetve a helyiség méretarányát is figyelembe kell venni. Fontos, hogy az esztétikus hatás érdekében a konyhai csempe a padlólappal maximum egyforma méretű legyen, de annál nagyobb semmiképp sem.

A nagy méretű konyhai csempék és padlólapok számos előnye közül kiemelendő, hogy kevesebb darab kell belőlük azonos méretű felületre, kevesebb fugára van szükség, epoxi fugával is lehet fugázni, ami anyagában képtelen elszíneződni, emellett könnyebb őket tisztítani az arányaiban kevés fuga miatt, aminek következtében higiénikusabbak is. A nagy méretű konyhai padlólapok erősebb anyagból készülnek, mint a régebbi hagyomágyos burkolólapok, így, ha valami leesik a padlóra, akkor kisebb eséllyel sérülnek meg. Meg kell említeni azonban a hátrányaikat is: nehezebb velük dolgozni, ha sérülés történik, akkor nagy az anyagveszteség.

Ha nagy méretű konyhai padlólapokat és csempéket szeretne vásárolni, tekintse meg választékunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Közzétéve: 2020-november